Naar hoofdinhoud Naar footer

Doorontwikkeling app SignaLEREN: Samen kom je verder!

Gepubliceerd op: 27-05-2021

In het kader van de Innovatie-impuls, uitgevoerd door Vilans en Academy Het Dorp, heeft er een vervolg-pilot op de app SignaLEREN plaatsgevonden waarmee de zelfredzaamheid van cliënten wordt bevorderd. Sinds maart 2020 is de Innovatie-impuls, het programma van VWS voor duurzame inzet van technologie, betrokken bij de doorontwikkeling en opschaling van veelbelovende eHealth. Eén van de thema’s is zelfredzaamheid.

YouTube video thumbnail

App SignaLEREN helpt jongeren hun spanning te reguleren

SignaLEREN is een app die door Koraal en Ivengi is ontwikkeld en jongeren helpt hun spanning beter te reguleren. Het mooie aan de app is dat de jongeren zélf meteen actie kunnen ondernemen. SignaLEREN biedt verschillende oefeningen die naar behoefte van iedere jongere kan worden ingesteld. Denk aan ademhalingsoefeningen, een rustgevend filmpje kijken of luisteren naar een ingesproken boodschap van de ouder.

De cliënt heeft zelf regie

SignaLEREN is door Brigitte Blijlevens en Natalie van Hilst vanuit de praktijk ontwikkeld. Brigitte vertelt: “Met de app SignaLEREN proberen we daar waar het kan de cliënt de regie te geven. Zeker wanneer een cliënt hoog in spanning zit kan dit belangrijk zijn”. Daarnaast ziet Brigitte een grote meerwaarde in de app. “Een cliënt zei het zelf al heel treffend; met de app kan ik zelf bepalen wat ik kan doen en hoeft de groepsleiding dat niet voor mij te doen”.

De app SignaLEREN is ook zorgorganisatie Ipse de Bruggen niet ontgaan. Op basis hiervan heeft Ipse de Bruggen geadviseerd de app verder te brengen binnen de Innovatie-impuls. Katja Tempelaars en Wendy van Oosten, behandelaars bij Ipse de Bruggen: “Als behandelaar loop je er tegenaan dat een cliënt iets leert in een therapiesessie, maar vervolgens toch moeite heeft om het geleerde toe te passen in het dagelijks leven. Met een app stel je de cliënt in staat om op ieder moment dat dit nodig is, zelf zijn spanning te reguleren met een zelfgekozen interventie. Dit maakt hem minder afhankelijk van wat de begeleider kan doen, je legt de regie bij de client.”

Lees ook: Middin vergroot met zorgtechnologie eigen regie van cliënten

Versie 2.0 voor alle organisaties beschikbaar

De afgelopen jaren hebben Koraal en Ivengi de app SignaLEREN doorontwikkeld. Sinds de zomer van 2020 heeft er een intensieve samenwerking plaats gevonden tussen Ivengi, Ipse de Bruggen, Koraal en de Innovatie-impuls waar Vilans en Academy het Dorp de ondersteunende partijen in zijn. Met de bovengenoemde partijen is het gelukt om de app te optimaliseren waardoor deze nu goed aansluit op de eindgebruiker. De samenwerking tussen zorg en appbouwer Ivengi heeft ervoor gezorgd dat dit mooie resultaat is bereikt. De app SignaLEREN versie 2.0 is nu voor alle organisaties beschikbaar!

Door een samenwerking tussen Koraal, Ivengi, Ipse de Bruggen, Vilans, ’s Heeren Loo, De Haardstee en Academy Het Dorp worden er volgende stappen gezet om SignaLEREN verder op te schalen.

Download de app SignaLEREN

Je kunt de app downloaden via Google Play of in de Apple App Store

Lees meer over de app SignaLEREN

Downloads

Deel deze pagina via: