Naar hoofdinhoud Naar footer

Innovatiestrategie als basis voor duurzame inzet zorgtechnologie in gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 15-12-2023

In de Innovatie-impuls 2 ondersteunen Vilans en Academy Het Dorp organisaties in de gehandicaptenzorg om zorgtechnologie duurzaam te implementeren en op te schalen via de Innovatie-Route.

Voor een succesvolle toepassing van zorgtechnologie die als vanzelfsprekend wordt ingezet in de zorg en ondersteuning, is het van belang dat innovatie een vast onderdeel wordt van de visie en strategie van de organisatie. De ondersteuning garandeert dat alle relevante partijen bij de introductie van zorgtechnologie worden betrokken, zowel de cliënten en hun naasten als de zorgprofessionals. Implementatie en strategieontwikkeling kunnen zo hand in hand gaan. Bovendien kunnen deelnemende zorgorganisaties onderling kennis ophalen en delen.  

In dit artikel illustreert de casus van InteraktContour hoe dit proces in de praktijk vorm krijgt. Lees het volledige artikel op de website van ICT&health

Innovatie-impuls 2 is een programma van Vilans in samenwerking met Academy het Dorp, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als onderdeel van de Toekomstagenda: Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking.

Deel deze pagina via: