Naar hoofdinhoud Naar footer

Stem jij ook?

Gepubliceerd op: 10-02-2023

Net als jullie vinden we dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Daarom hebben we vanuit onze expertise in aanloop naar de verkiezingen in maart 2023 een hoop materialen ontwikkeld om mensen met lvb te informeren over de verkiezingen en te stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht. Dit onder de noemer: Stem jij ook?

YouTube video thumbnail

Onderstaand vind je het aanbod van Stem jij ook in aanloop naar de verkiezingen in maart. Al het aanbod is gratis. Wij hebben ook een stem jij ook-uitzending gemaakt met uitleg over de verkiezingen, speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Tijdens de stem jij ook-uitzending behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Provinciale Staten uitgelegd
  • Stemmen is belangrijk
  • Stemmen: zo doe je dat
  • Twee stempassen: waterschapsverkiezingen

De uitzending is door iedereen gratis te bekijken op een gewenst tijdstip. Ook hebben we hierbij een handleiding gemaakt die cliëntondersteuners en coaches kunnen gebruiken om de uitzending samen met een groep te bekijken. Er kan dan gekozen worden om enkele onderdelen uit de uitzending ook daadwerkelijk als actieve werkvormen te doen met de groep, zoals het onderdeel ‘Van probleem naar oplossing’ en het oefenen met stemmen. In de handleiding zijn daarnaast tips genoteerd om de uitzending af en toe te pauzeren en ruimte te hebben voor een gesprek met de groep.

Alle materialen, inclusief de handleiding, zijn hier te vinden: Toolbox Stem jij ook? 

Lees meer

Verkiezingen toegankelijk

Deel deze pagina via: