Naar hoofdinhoud Naar footer

Vernieuwd: Twinkelmagazine. Klaar voor nieuwe Twinkels!

Gepubliceerd op: 11-07-2023

Ons online magazine, Twinkelmagazine, is vernieuwd! Ontdek regelmatig nieuwe Twinkels vol inspirerende ideeën voor persoonsgerichte zorg voor mensen met een beperking. En er is meer! We hebben technische verbeteringen aangebracht, zodat je nu makkelijker kunt bladeren en zoeken in het magazine. De verhalen zien er bovendien nog aantrekkelijker uit, waardoor ze prettiger te lezen zijn.

YouTube video thumbnail

Ben je al bekend met ons magazine? We voegen regelmatig nieuwe Twinkels toe en actualiseren bestaande verhalen, dus het is de moeite waard om regelmatig een kijkje te nemen. Ken je het nog niet? Neem even de tijd en maak kennis met Twinkel! We nodigen je van harte uit om de verhalen over persoonsgerichte zorg in Twinkelmagazine te ontdekken.

Wat zijn Twinkels en wat bieden ze jou?

Twinkels zijn inspirerende voorbeelden van vernieuwende persoonsgerichte zorg, ontwikkeld en getoetst in de praktijk door zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg. Het is belangrijk dat mensen met een beperking zoveel mogelijk het leven kunnen leiden dat zij willen. Hiervoor is zorg en ondersteuning nodig die goed aansluit bij hun wensen en behoeftes en die van hun naasten. Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit.

In Twinkelmagazine vind je niet alleen inspirerende voorbeelden, maar ook waardevolle kennis, lessen die we hebben geleerd en handige tips. Alles op één plek en in een aantrekkelijke vorm gepresenteerd. Door deze krachtenbundeling krijg je een compleet beeld van ervaringen waarbij vernieuwende en persoonsgerichte zorg centraal staan.

Blijf op de hoogte

We voegen regelmatig nieuwe Twinkels toe aan ons magazine, elk met hun eigen unieke verhaal. Het gemeenschappelijke kenmerk van al deze Twinkels is het positieve effect dat ze hebben op het leven van mensen met een beperking.

Vervolgprogramma Begeleiding à la carte

En er is meer goed nieuws! Twinkel gaat door met het vervolgprogramma Begeleiding à la carte. Twinkels zijn ontstaan tijdens 'Begeleiding à la carte 1' (2019-2021), waarbij verschillende organisaties in de gehandicaptenzorg vernieuwende en persoonsgerichte zorg hebben ontwikkeld. Nu gaan we verder met Twinkel! In Begeleiding à la carte 2 werken we opnieuw samen met organisaties aan innovatieve aanpakken voor persoonsgerichte zorg. Doe je ook mee? Lees meer op: Begeleiding á la Carte - Persoonsgerichte zorg.

Deel deze pagina via: