Naar hoofdinhoud Naar footer

Aandacht voor seksualiteit en kinderwens in het Tijdschrift Artsen VG

Gepubliceerd op: 12-06-2024

Het Tijdschrift Artsen VG (TAVG) is een medisch wetenschappelijk blad voor artsen voor verstandelijk gehandicapten. In dit tijdschrift word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het vakgebied van artsen VG. Het TAVG heeft een speciale editie uitgebracht over seksualiteit en kinderwens.

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van seksualiteit en kinderwens voor mensen met een verstandelijke beperking. Vroeger wilde men controle houden op de seksualiteit van mensen met een verstandelijke beperking. Er waren veel beperkingen op vrijheden en zelfbeschikking. Het kwam voor dat mensen met een verstandelijke beperking zonder dat ze het wisten werden gesteriliseerd.

Na verloop van tijd kwam er kritiek op deze manier van werken. Gedwongen sterilisatie werd verboden in Nederland en mensen met een verstandelijke beperking werden ondersteund bij beslissingen rondom seksualiteit en kinderwens.

Inhoud van het tijdschrift

In de speciale editie van het TAVG is er onder andere aandacht voor:

Nieuwsgierig geworden? Lees het tijdschrift via de website van de Nederlandse Vereniging Artsen Verstandelijk Gehandicapten.

Lees meer

Deel deze pagina via: