Naar hoofdinhoud Naar footer

VGN introduceert Held in de nacht, eerste podcast over Nachtzorg

Gepubliceerd op: 03-02-2020

Tijdens het symposium over nachtzorg in Nieuwegein, is vandaag Held in de nacht gelanceerd, een podcast over het werken in de nacht. In deze eerste podcast over nachtzorg in de gehandicaptensector vertelt Bernadette Kraan, ruim 20 jaar werkzaam is in de nachtzorg, over haar werk bij de Gemiva-SVG Groep.

De VGN heeft met medewerking van de Gemiva-SVG Groep de podcast ontwikkeld, met het doel om medewerkers in de nacht een podium te geven. De nachtzorg is soms letterlijk onzichtbaar en verdient het om gezien te worden. Wat gebeurt er zoal in de nacht? Wat is er nodig om mensen met een beperking zo comfortabel mogelijk door de nacht te helpen? Dit en meer is te beluisteren op de podcast via onderstaande button.

Beluister de podcast

Georganiseerd door programma Volwaardig leven

Het symposium ‘Held in de Nacht’ is georganiseerd door het programma Volwaardig leven en de VGN. Tijdens deze bijeenkomst delen we de resultaten van het kennisnetwerk Nachtzorg van de VGN en belichten we de nachtzorg in de volle breedte. Zo komt het belang van een goede nachtzorg, lekker slapen, technologie en domotica en onderlinge afstemming tussen dag- en nachtzorg aan de orde. Ook is er aandacht voor aansprekende voorbeelden en actuele vraagstukken rondom nachtzorg.

Eerste special persoonsgerichte zorg

De bijeenkomst is de eerste ‘special’ in een reeks vanuit het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte (onderdeel van het programma Volwaardig leven), waarbij steeds een ander actueel thema binnen de persoonsgerichte zorg centraal staat.

Deel deze pagina via: