Naar hoofdinhoud Naar footer

Philadelphia positief over inzet belevingscabine

Gepubliceerd op: 19-08-2017

Zorgorganisatie Philadelphia heeft de afgelopen 7 maanden in samenwerking met Sensiks ruim 75 mensen met een beperking laten kennis maken met een multi-zintuigelijke belevingscabine. De eerste reacties zijn zeer positief.

YouTube video thumbnail

Uit de 170 ervaringsmomenten blijkt dat cliënten van Philadelphia tot rust komen door de ervaringen. Bekijk de bovenstaande video die een goede eerste indruk geeft van de belevingscabine.

De Multi-zintuigelijke belevingscabine

In de belevingscabine van Sensiks kan een persoon de wereld in 5D beleven. Alle zintuigen worden op die manier bij de beleving betrokken. Voorbeeld: iemand met een beperking wil dolgraag naar het strand, maar dit lukt helaas minder vaak dan degene dit wil. In de belevingscabine kan de cliënt het strand zien, de geur van de zee ruiken, de zon op zijn gezicht voelen en zelfs de wind om zich heen ervaren. Dankzij de belevingscabine kunnen ze cliënten hun grenzen vergroten en wereld vergroten.

Voordelen

Voor mensen met een beperking heeft de belevingscabine een aantal voordelen, namelijk:

  • Mogelijkheid om naar andere locaties te reizen
  • Nieuwe ervaringen op te doen
  • Brein actief prikkelen
  • Vorm van realiteit ontwikkelen
  • Loslaten van emoties
  • Ontspannen

Prikkelen van het brein

Als je steeds dezelfde dingen meemaakt, dan worden hersenen niet meer uitgedaagd. Klinisch psychofysioloog TNO Victor Kallen geeft aan waarom het prikkelen van het brein zo belangrijk is: 'Het gevoel van een cliënt wordt positief beïnvloed wanneer de multi-sensorische prikkels in harmonie zijn. Juist de combinatie van verschillende zintuigen die geprikkeld worden, maakt dat het brein goed geactiveerd wordt.'

Lees meer

Bron

Nationale Zorggids https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/belevingscabine-philadelphia

Deel deze pagina via: