Naar hoofdinhoud

Tovertafel UP

Gepubliceerd op: 30-10-2020

De Tovertafel UP daagt spelers uit om op hun eigen niveau in beweging te komen. Samen plezier hebben staat centraal. Daarbij wordt gebruik gemaakt van interactieve lichtprojecties.

De Tovertafel UP is speciaal voor en samen met mensen met een verstandelijke beperking (waaronder EMB) ontwikkeld. Op de tafel kun je als begeleider samen met cliënten een spel spelen. Op de tafel worden spellen geprojecteerd waarop een cliënt kan reageren door middel van beweging. Je kunt het spel zowel spelen op een tafel, ligmat, vloer of rolstoelblad.

Ontwikkeling van games

De spellen worden ontwikkeld in samenwerking met begeleiders, cliënten, familieleden en zorgmedewerkers. Bij het ontwikkelen van de interactieve spellen staan de wensen van de spelers centraal.

Lees meer over de Tovertafel

Casus

Tamar wordt altijd helemaal vrolijk en alert als we het spel 'Regenboog' spelen. Dit is een kleurrijke spel, waarbij ze kan kijken, luisteren en voelen. Het maakt haar actief. Elke kleine actie van haar leidt meteen tot een reactie. Zo kan ze de tafel omtoveren tot een kleurrijk geheel.

Onderbouwing bruikbaarheid van het spel

Practice based en research based. Kennis op basis van onderzoek en praktijkervaringen. Lees meer over dit onderzoek op tovertafel.nl

Deel deze pagina via:

Soort

Leidraad

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Tover