Toon zoekbalkToon menu

Bijeenkomst Platform sociale netwerken - Impact van corona op sociale netwerken

Hierbij nodigen we je uit voor een bijeenkomst van het Platform sociale netwerken op 20 mei van 10.00 – 11.30 uur (online).

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 20 mei 2022
  • Tijdstip: van 10.00 tot 11.30 uur
  • Waar: online
  • Organisator: platform sociale netwerken
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: via deze link, in de week voor de bijeenkomst krijg je dan de teams link toegestuurd
Van veel kanten horen we nu dat sociale netwerken gedurende de corona periode op een laag pitje zijn komen te staan. Met name de contacten dichtbij, in het zelfde huis, bleven bestaan, de rest werd aanzienlijk minder.

Misschien merk je dat ook bij jezelf. Waar je de relatie voorheen in stand kon houden met bijvoorbeeld 2 maal per jaar een contactmoment is dat nu anders geworden. Het toont ook aan hoe kwetsbaar sociale netwerken zijn, een netwerk heeft onderhoud en contact nodig om in stand te blijven. Als je elkaar niet als vanzelfsprekend ziet (op een verjaardag bijvoorbeeld) dan wordt het contact anders, dan moet je er echt wat voor doen om elkaar te ontmoeten.

Daarnaast zien we dat er ook andere contacten zijn ontstaan gedurende de corona periode. Misschien meer contacten in je eigen wijk, omdat iedereen thuis werkte en thuis was. Er zijn meer online contacten ontstaan, waardoor er ook een band is ontstaan met mensen die je alleen online ziet.

In deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp. We kijken of jullie dit herkennen. Of je voorbeelden uit je eigen praktijk, eigen leven kent. We kijken naar de betekenis van sociale netwerken, en wat er aan veranderd is door corona. En we kijken naar mogelijkheden om netwerken weer nieuw leven in te blazen.

Dit keer wederom een open gesprek met elkaar. Hans Kroon, Hans van der Wielen, Anne Wibaut en Inge Redeker begeleiden dit gesprek.

Spreekt dit onderwerp je aan? Heb je er ervaring mee, of wil je er wel meer over horen? Geef je dan op voor ons (online) platform sociale netwerken op 20 mei van 10.00 – 11.30 uur.