Toon zoekbalkToon menu

Autisme

Autisme - Apps en spellen

Er worden steeds meer apps ontwikkeld om mensen met autisme te helpen bij zelfstandig leven. De apps vergroten de zelfredzaamheid en eigen regie van mensen met autisme. Er zijn apps op allerlei gebieden. En ook bordspellen die ondersteunen.

Op deze pagina vind je een selectie van apps en spellen. Op de website van Disability Studies in Nederland (tab Doen) vind je er nog veel meer.

Apps bij autisme

Autiplan bij autismeAutiplan
AutiPlan is een app waarmee je met duidelijke dag- en weekplanning en pictogrammen meer structuur en overzicht kunt bieden. Met de app maak je eenvoudig duidelijke dag- en weekoverzichten met stappenplannen en pictogrammen.

DayMate app
De Daymate App (nieuwe versie van Assistent Helpt) biedt uitkomst voor mensen die moeite hebben dingen te onthouden of structuur vast te houden. Zowel geschikt voor mensen met autisme als niet-aangeboren herselletsel. 

MijnEigenPlan
MijnEigenPlan is een online omgeving en app waarmee cliënten en begeleiders worden ondersteund op het gebied van structuur, zelfredzaamheid, emotieregulatie en motivatie. 

Spellen bij autisme

Een steekje los spelEen steekje los
Een steekje los kan ingezet worden tijdens gespreksgroepen. Het spel is bijzonder geschikt voor gemengde groepen, zoals cliënten, familieleden en begeleiders. Oorspronkelijk is het spel gericht op geestelijke gezondheid, maar er is een uitbreidingsset Autismespectrumstoornis verkrijgbaar.

Ik ben speciaal spelIk ben speciaal
Ik ben speciaal is een spannend spel voor 2 tot 6 spelers, vol humor en spanning. Hiermee verken je met jongeren met autisme speels de kernbegrippen van “Ik ben speciaal” zoals binnenkant, buitenkant, talenten, beperkingen en autisme.

In samenwerking met
Disability Studies logo

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.