Toon zoekbalkToon menu

Inclusie

COC's Zonder Stempel lanceert nieuwe handleiding 28/10/2019

COC's Zonder Stempel lanceert de nieuwe handleiding ‘Een ontmoetingsgroep voor LHBTI’s met een (licht) verstandelijke beperking’. COC en Vilans hebben samen dit handige document ontwikkeld. De handleiding helpt jou om van jouw ontmoetingsgroep een succes te maken. Waar moet je rekening mee houden? En wat zijn handige tips? En hoe zorg je er voor dat een ontmoetingsgroep een blijvend succes wordt?

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen ook lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en/of intersekse (LHBTI) zijn. Daarom vind je hier informatie en tools over seksuele diversiteit op een rij.
Download de tools
Lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) met een (licht) verstandelijke beperking geven aan dat zij veel steun ervaren door een ontmoetingsgroep. Een ontmoetingsgroep helpt in het ontmoeten van nieuwe vrienden, een mogelijke partner en kan je helpen bij goede voorlichting. Zonder Stempel zet zich in voor het oprichten en onderhouden van ontmoetingsgroepen.

pijltje-handleiding-lhbtiJe vindt in de handleiding praktische informatie, handige hulpmiddelen en ervaringen die je helpen zelf een ontmoetingsgroep op te richten.
 

Download de handleiding (pdf, november 2019)


 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.