Toon zoekbalkToon menu

Inschrijving Jan van der Kruis Innovatieprijs geopend 23/06/2014

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vraagt steeds meer om de juiste vertaling van nieuwe kennis en inzichten naar de praktijk. Hiervoor is de Jan van der Kruis Innovatieprijs in het leven geroepen: een prijs voor afgeronde projecten of initiatieven in Nederland die een brug slaan tussen onderzoek en praktijk. Het kan hierbij gaan om individuele of groepsplannen, kort- of langdurende onderzoeksprojecten, maar ook om projecten waarin een praktijkproduct is ontwikkeld. Onderzoekers, professionals, mensen met een verstandelijke beperking en/of verwanten zijn welkom zich in te schrijven. Winnaars ontvangen een bedrag van 5000 euro.

Voorwaarden:
Het project moet..

  • Innovatief zijn.
  • Gebruik maken van (wetenschappelijke) kennis en inzichten.
  • Deze kennis en inzichten in de praktijk toepassen.
  • Daarmee bijdragen aan de versterking van de positie van mensen met een verstandelijke beperking en de kwaliteit van leven.

Meer informatie, het online inschrijfformulier en het reglement zijn te vinden op de website van de Jan van der Kruis Innovatieprijs (externe link). Inschrijven kan tot 1 november 2014. Vragen kunnen gesteld worden aan de secretaris van de beoordelingscommissie, dr. Wietske van Oorsouw (externe link).

De Jan van der Kruis Innovatieprijs is ondergebracht bij de Academische Werkplaats ‘Leven met een Verstandelijke Beperking’ van Tranzo, Tilburg University. Dit is een samenwerkingsverband van S&L zorg, Lunet zorg, Koraal Groep, Zuidwester, ASVZ, Amarant, Dichterbij, de Brabantse MEE-organisaties en de LFB.