Toon zoekbalkToon menu

Online enquête over eenzaamheid in de participatiemaatschappij 06/08/2015

Eenzaamheid komt meer voor dan we denken. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich in sterke mate eenzaam. 40% van de mensen in Nederland voelt zich tijdelijk of incidenteel eenzaam. Hoeveel eenzaamheid kom jij als professional of vrijwilliger in de zorg- en welzijnssector tegen? Hoe bied je hulp? En waar heb je behoefte aan om eenzaamheidsproblematiek beter aan te kunnen pakken? Doe mee aan de frontliniepeiling van Movisie en maak kans op € 450,- voor een maatschappelijk doel.

Eenzaamheidsproblematiek in de participatiesamenleving

De peiling gaat over de eenzaamheidsproblematiek in de (nieuwe) context van de participatiesamenleving. Hoe ervaar jij die in je dagelijks werk? Wie heeft en neemt de verantwoordelijkheid voor eenzaamheidsproblematiek? Wat kunnen burgers zelf doen en hebben zij daarin dan ook een eigen verantwoordelijkheid? En hoe realistisch is het dat zij die verantwoordelijkheid meer nemen? Wij horen graag jouw mening!

Vul de online enquête in (Invullen duurt slechts 10 minuten)

Maak kans op € 450,-

Als je de enquête volledig invult, maak je kans op € 450,- voor maatschappelijke bestemming naar keuze. Als deelnemer word je uitgenodigd voor een bijeenkomst als de uitkomsten van de peiling bekend zijn (najaar 2015). Wil je de vragen eerst bekijken, download dan eerst de vragenlijst (pdf).

Meer informatie

Lees meer over de problematiek rond eenzaamheid op eenzaam.nl. Heb je vragen over de enquête? Neem dan contact op met Bard Briels (06 55 44 05 26) of Barbara Panhuijzen (06 55 44 05 79) van Movisie.