Toon zoekbalkToon menu

Nieuwe tool! Visueel communiceren met het Woord & Beeldverhaal 12/12/2016

“Jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben het recht om visueel te communiceren. Met beelden kunnen zij zich veel sterker uitdrukken dan alleen met woorden,” vertelt projectleider Sandra Mast van de nieuwe werkwijze Woord & Beeldverhaal in de forensische zorg.

Lancering Woord & Beeldverhaal LVB

Samen met een professional maken jongeren een persoonlijk verhaal over hun leven, bestaande uit begrijpelijke tekst en duidelijke beelden.

Expertisecentrum William Schrikker en Kennisplein Gehandicaptensector presenteren met trots de nieuwe werkwijze Woord & Beeldverhaal in de Forensische Zorg. Een nieuwe werkwijze voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in de forensische zorg die binnen de benadering Signs of Success gebruikt zal worden.

Ontwikkeling Woord & Beeldverhaal

Het afgelopen jaar is het Woord & Beeldverhaal ontwikkeld door het Expertisecentrum William Schrikker samen met mensen uit de praktijk. Stichting SPZ stelde hiervoor via Kennisplein Gehandicaptensector een subsidie beschikbaar. Het projectteam maakte met zeven jongeren een Woord & Beeldverhaal gemaakt. Dit leverde waardevolle inzichten op die direct bruikbaar zijn voor de praktijk. Ook leidde het tot prachtige processen en verhalen, die uitgewerkt en beschreven zijn in de handreiking.

Handreiking Woord & BeeldverhaalHandreiking Woord & Beeldverhaal

De handreiking Woord & Beeldverhaal vind je gratis op het Kennisplein en via de website www.woordenbeeldverhaal.nl. De handreiking is gemaakt voor professionals binnen de jeugdstrafrechtketen, zoals jeugdzorgwerkers, JJI medewerkers en gedragsdeskundigen. Maar ook voor jongeren, die niet met justitie en politie in aanraking zijn gekomen, kan het Woord & Beeldverhaal gebruikt worden.

De handreiking staat vol met voorbeelden en handige tips. Met behulp van de handreiking kun je als professional direct aan de slag. Naast de handreiking worden op de website een aantal hulpmiddelen aangeboden die het gebruik van de werkwijze makkelijker kunnen maken.

Lees meer over Woord & Beeldverhaal >>

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.