Toon zoekbalkToon menu

Save the date: 18 april start ‘Ouderen in het vizier’ fase 2 23/02/2017

Op 18 april houdt VGN een oogst/start bijeenkomst over het project Ouderen in het vizier, waarbij de eerste fase wordt afgerond en meteen het startsein wordt gegeven voor de tweede fase. Voor fase twee heeft ZonMw een subsidie toegekend, die het project met anderhalf jaar verlengt.

Een van de winnende foto's

Ouderen in het vizier

‘Ouderen in het vizier’ wordt door het Kennisplein Gehandicaptensector uitgevoerd in het kader van het kennisprogramma Gewoon Bijzonder en heeft tot doel de sector actuele kennis te verschaffen die bijdraagt aan een goede kwaliteit van bestaan voor oudere mensen met verstandelijke beperkingen.

Tijdens de eerste fase van het project zijn in de tweede helft van 2016 de kennisbronnen en kennisvragen verzameld en gewogen en er is een online onderzoek uitgevoerd naar de kennisbehoefte bij zes geledingen: begeleiders, staf/hoger opgeleide professionals, management, onderzoekers, verwanten en beleidsadviseurs sociaal domein. Met de uitkomsten kon de basis worden gelegd voor fase 2.

Bundelen en verspreiden

De tweede fase staat in het teken van bundeling en verspreiding van kennis. Op 18 april wordt gedetailleerd ingegaan op de inhoud van fase 2, waarin de ontwikkeling van de leidraad 'Ondersteunen van de ouder wordende client met verstandelijke beperkingen' is opgenomen. Daarnaast wordt het online webdossier op het Kennisplein Gehandicaptensector doorontwikkeld.

In een actief leernetwerk worden tien zorgaanbieders ondersteund bij de implementatie van de leidraad in de praktijk. Voorts zal in fase twee een interactieve campagne worden gestart, die zal worden verbonden aan de al lopende publiekscampagne www.nederlandonbeperkt.nu

2De 'oogst/start bijeenkomst' op 18 april

De bijeenkomst wordt gehouden bij de VGN aan de Oudlaan 4 in Utrecht, in de middag of in de avond. Half maart volgt het volledige programma, met de mogelijkheid je in te schrijven.

Bekijk ook de winnaars van de fotowedstrijd van het project 'Ouderen in het Vizier'.

< Terug naar Gewoon Bijzonder: Nationaal Programma Gehandicapten

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.