Toon zoekbalkToon menu

Seksualiteit

Voorlichting met virtuele Steffie over sexting 09/11/2022

Jongeren met een LVB lezen en luisteren zelf naar tips en advies over sexting op Onlineflirten.steffie.nl. Op deze site vertelt het virtuele figuurtje Steffie in makkelijke taal waarop jongeren horen te letten bij online flirten.

Onlineflirten.steffie.nl besteedt aandacht aan sexting, omdat het heel belangrijk is om relaties, intimiteit en seksualiteit een vanzelfsprekende plek te geven in de zorg voor mensen met een LVB. Want gevoelens van intimiteit en seksualiteit gelden voor ieder mens en is zelfs een recht, ongeacht het ontwikkelingsniveau of leeftijd. Door het ondersteunen van gezonde seksuele ontwikkeling ontstaat een toename van de kwaliteit van bestaan en weerbaarheid. Daarnaast is er een enorme toename van datingfraude en afpersing doordat het vertrouwen van mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbaarheden wordt misbruikt.

'We zijn trots op onze bijdrage aan deze website’

Ipse de Bruggen werkte mee omdat het belangrijk is om cliënten passend te ondersteunen in de thema's relaties, intimiteit en seksualiteit. Medewerkers van Ipse de Bruggen en ervaringsdeskundigen Michelle en Daniëlle hebben geholpen bij het ontwikkelen van de website. ‘We hebben onze ervaringen gedeeld en meegekeken of de website begrijpelijk is. We hopen dat veel mensen deze website gebruiken als ze vragen hebben over online flirten’, vertellen Michelle en Daniëlle. 'We zijn trots op onze bijdrage aan deze website.’

Samenwerken voor betere voorlichting over sexting

Leer Zelf Online maakte de site samen met Ipse de Bruggen en Helpwanted.nl. Deze organisatie heeft een telefonische hulplijn en chat en geeft advies als je te maken hebt met online seksueel misbruik. Ook kregen zij steun van de Adessium Foundation.

Steffie.nl

Op Steffie.nl vind je ook meer uitleg in makkelijke taal over museumbezoek, daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.