Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Pokémon Go spelen met een beperking 26/08/2016

Amerpoort organiseerde een Pokéstop om nieuwe vrijwilligers te werven en volgens Parnassia helpt het spel jongeren met autisme. Je hebt het vast niet gemist: Pokémon Go, de grote rage van dit moment.

Pokemon Go spelen met een beperkingGrote kans dat je cliënten het spel ook kennen en willen spelen. Maar dat wordt lastig als ze (naast een verstandelijke, ook) een fysieke beperking hebben. Welke oplossingen zijn er?

Voor Pokémon Go op een telefoon

Pokémon Lazy arm voor een beperkingBij het spelen van Pokémon Go op een smartphone kan een telefoonhouder een uitkomst zijn. Zoals bijvoorbeeld de universele telefoonhouder van Thumbs Up. Handig voor bij een rolstoel of scootmobiel. Je cliënt hoeft dan maar één arm te gebruiken om het spel te spelen. Er zijn meerdere soorten telefoonhouders beschikbaar, die verschillen in prijs en kwaliteit.

Telefoonhouder Pokémon en beperkingIs er geen arm nodig aan de telefoonhouder? Dan is de telefoonhouder van RAM Mount wellicht geschikt. Bij deze universele telefoonhouders bepaal je zelf welk montagestuk je op de houder plaatst. Hierdoor kan je de houder gebruiken in verschillende situaties. Je kan de houder bijvoorbeeld op de tafel van een rolstoel vastzetten met de zuignap of op het stuur van een fiets plaatsen.

Voor Pokémon Go op een tablet

Tablethouder Pokémon en beperkingWanneer Pokémon op een tablet gespeeld wordt, is daar ook een oplossing voor. Er zijn namelijk ook verschillende soorten tablethouders beschikbaar, zoals de tablethouder van Kikkerland. Deze is geschikt voor tablets van 13 tot 20 cm breed. De hals kan uitgerekt worden tot wel 80 cm, wat handig is wanneer het spel gespeeld wordt vanuit een rolstoel of scootmobiel.

Tablethouder PokémonVoor de tablet is er ook een houder van RAM Mount, die in principe hetzelfde werkt als de telefoonhouder van dit merk. Ook voor de tablethouder zijn verschillende montagesets. Je hebt keuze uit 2 soorten houders, voor tablets van 7 inch of 10 inch.

 

Voor smartphone en tablet

Typspalk beperkingAls je cliënt het scherm niet met zijn vingers kan bedienen is een typspalk handig. Die kan gemonteerd worden op een handspalk of op een mondspalk. Een typspalk kan ook gecombineerd worden met een houder.

 

 

Externe muis Pokémon spelen met beperkingVoor als het bedienen van het aanraakscherm met de vingers of met een typhulp niet gaat, is er een muisalternatief, zoals een trackball, een joystick of een hoofdmuis of een oogbediende muis.

 

Bron: Scouters.nl, RDG Kompagne en KOC

Lees meer

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.