Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Filmjournaal door SGL video magazine 05/04/2018

Van 31 maart tot 7 april 2018 was de Autismeweek. Een reden om het laatste nieuws van het SGL-netwerk over prikkelverwerking bij autisme en verstandelijke beperking uit te lichten. Het SGL video magazine laat zien hoe kennis en ervaringen met elkaar worden gedeeld en verspreid.

Bekijk een filmpje

In dit filmpje gaan de makers van SGL video magazine op bezoek bij ‘De Zijlen.’ Dit is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, waarvan meerdere cliënten ook een Autismespectrumstoornis (ASS) hebben. Eén van de begeleiders (Petra) en een cliënt (Linda) staan in dit filmverslag centraal. Petra geeft antwoord op twee vragen:

  • Waarom doet De Zijlen mee aan ‘De sensatie van een goed leven'?'
  • Wat is daarbij voor leiding en begeleiders van toegevoegde waarde?

https://www.youtube.com/watch?v=0vKwWYWFqqA
Bekijk een filmpje over de begeleiding van prikkelverwerking bij 'De Zijlen.'

Stand van zaken

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de methodiek. Daarbij staat het verzamelen en ordenen van praktijk- en wetenschappelijke kennis die beschikbaar is over dit onderwerp centraal. Lees in de nieuwsbrief van het SGL-netwerk hoe we dat doen, hoe ver we zijn en wat de vervolgstappen zijn.

Over ‘De Sensatie van een Goed Leven’

‘De Sensatie van een Goed Leven’ is een onderzoek binnen Nationaal Programma Gehandicapten: Gewoon Bijzonder. Het project wil wetenschappelijke- en praktijkkennis samenbrengen tot een methodiek voor het (h)erkennen en positief beïnvloeden van prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking. Lees ook 'Hoe zorgt onderzoek 'De sensatie van een goed leven' voor impact?'

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.