Toon zoekbalkToon menu

Samen werken in de wijk

Wát een vak: ‘Je moet er wel ballen voor hebben!’ 11/04/2017

De VGN lanceert campagne ‘Wát een vak’. Met deze campagne op Facebook spreekt de VGN haar waardering uit voor alle medewerkers die zich inzetten voor mensen met een beperking. Tegelijkertijd maakt de brancheorganisatie het vakmanschap van medewerkers in de gehandicaptenzorg zichtbaar.

“Want werken in de gehandicaptenzorg is echt vakwerk”, zegt VGN-directeur Frank Bluiminck. Of zoals begeleider Nathalie in de campagne zegt: “Je moet er wel ballen voor hebben.”

Gehandicaptenzorg campagne

In de campagne worden tot eind 2017 zes teams gevolgd via de Facebookpagina 'Werken in de gehandicaptenzorg'. Iedere zes weken verschijnt een nieuw team. De VGN roept mensen op om teams aan te dragen voor deze campagne. Eind 2017 kiezen het publiek en een vakjury welk team uit deze campagne het meest inspirerend is.

Echte vakmensen

Het eerste team waarmee mensen kennismaken, werkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen ('s Heeren Loo, locatie Groot Emaus in Ermelo).

De campagne ‘Wát een vak’ werd gelanceerd tijdens het begeleiderscongres ‘Hoe heilig is veilig’. Mensen die in de gehandicaptenzorg werken en alle andere geïnteresseerden worden opgeroepen om de pagina te liken en om teams voor de campagne aan te dragen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.