Toon zoekbalkToon menu

Eigen regie

Help mee Henks droom realiseren 24/12/2019

Hij heeft één grote droom: professionals, verwanten en studenten inspireren om mensen met een verstandelijke beperking eigen regie te geven over hun leven.

Kort geleden heeft Henk van Dijk te horen gekregen dat hij ernstig ziek is. Zijn grootste wens is dat zijn verhaal verteld blijft worden, ook wanneer hij dit zelf niet meer kan doen. Partijen hebben de handen ineen geslagen om een documentaire te laten maken waarmee hij anderen blijft inspireren. Maar dit kan niet zonder jouw steun! Help jij mee zijn droom te realiseren en de documentaire te laten maken? Ga naar de 'donatiepagina'

Henk van Dijk heeft een droom
Zijn verhaal

Henk heeft eerder een boek geschreven over zijn leven, het heet ‘Van Boeijen Los’. Het is een verhaal over leren, werk, zelf je route kiezen, over gezien worden, je kunnen ontwikkelen en je eigen beslissingen nemen. Het is bovenal een verhaal over kunnen zijn wie je bent en je eigen plek hebben als deel van de samenleving. Het is een verhaal waar veel mensen herkenning in vinden. Het toont ervaringen waar veel mensen vandaag de dag nog mee worstelen. Het laat zien wat het internationale verdrag met de rechten van mensen met een beperking (IVRPH) in het dagelijks leven betekent en vraagt.

Op basis van dit boek en nieuwe interviews wordt een documentaire gemaakt over het leven van Henk.

Oproep

De documentaire kan alleen gemaakt worden met steun van derden. Dit kan een financiële bijdrage zijn of het verder verspreiden van deze boodschap. Samen bereiken we heel veel. Wil je meer informatie of het project steunen? Neem contact op met LFB Wolvega via wolvega@lfb.nu of bel naar 0561 61 00 10.

Henk zijn eigen leven

Henk van Dijk heeft een verstandelijke beperking, is 73 jaar oud en werkt als ervaringsdeskundige bij de LFB. 45 jaar lang heeft hij bij zorgorganisatie Van Boeijen gewoond. De plek waar hij de ruimte kreeg om zichzelf te ontwikkelen. Hij wilde altijd graag zijn eigen woning en zijn eigen leven kunnen leiden. Sinds kort woont hij zelfstandig in Wolvega.

Op dit moment werkt Henk, in zijn rol als ervaringsdeskundige van de LFB, aan het verspreiden van informatie over het VN-Verdrag, waarin de rechten van mensen met een handicap vastgelegd zijn. Een belangrijk thema is het recht om zelfstandig te leven. Als ambassadeur van het VN-verdrag vindt Henk het belangrijk dat het VN-verdrag begrijpelijk is voor iedereen en dat iedereen op de hoogte is van zijn of haar rechten.

Andere dromen uit laten komen?

Wat geeft jouw cliënt eigenlijk energie? Wat zijn zijn dromen? In 4 simpele stappen breng jij als zorgprofessional samen met je cliënt en zijn mantelzorger in kaart hoe hij zijn dromen kan verwezenlijken.
Lees verder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.