Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Doe mee met het leernetwerk! 06/05/2019

Ben jij betrokken bij mensen met een verstandelijke beperking én verslavingszorg? En heb jij interesse om mee te doen in het leernetwerk ‘LVB in het vizier’? In het leernetwerk werk je als organisatie aan een eigen verandervraagstuk en ben je actief betrokken bij het implementeren van de leidraad in jouw organisatie. Ben je een organisatie in de gehandicaptenzorg en werk je samen met de verslavingszorg, of heb je die intentie, meld je dan samen aan voor dit begeleidingstraject.

leernetwerk-lvb-vizier-gehandicaptenzorgJe neemt deel aan vier leernetwerkbijeenkomsten van een dagdeel en ontvangt procesbegeleiding in het uitwerken van je vraagstuk. Let op: samenwerking tussen gehandicapten- en verslavingszorg is een belangrijke focus én voorwaarde voor deelname aan het leernetwerk. Wil je meedoen? Meld je dan aan via de onderstaande button. 

Meld je aan voor het leernetwerk

Wat is een verandervraagstuk? 

Tijdens het leernetwerk ga je aan de slag met jouw eigen vraagstuk waarvoor je uiteindelijk een kennisproduct (door)ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen (of ophalen) van: 

  1. Beleid (voor je eigen locatie);
  2. Stappenplan voor het kiezen van de juiste behandeling;
  3. Overzicht van zinvolle dagbesteding / werk;
  4. Spelvormen waarmee de doelgroep spelenderwijs leert over verslaving (game, quiz);
  5. Overzicht waarin staat hoe de wet zorg en dwang werkt in relatie tot middelengebruik;
  6. Ideeën van ervaringsdeskundigen.

Heb je een (ander) idee waarmee je aan de slag wilt; binnen de samenwerking tussen gehandicapten- en verslavingszorg? Laat het ons weten. Wij denken graag met jou mee!

Wil je het leernetwerk LVB in het vizier actief volgen? 

Daarnaast hebben we plekken vrij voor mensen/organisaties in de zogenaamde ‘buitenring’. Wil jij actief volgen wat de binnenring aan het doen is? Met hen meedenken? Kosteloos de leernetwerkbijeenkomsten bijwonen waar je kunt meewerken aan de leidraad en kunt leren van de ervaringen van de binnenring? Na aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te kijken of het past. Laat het weten via: info@kennispleingehandicaptensector.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.