Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Mediamakers gezocht voor Special Media Awards 13/08/2019

Amerpoort organiseert tijdens de Week van de Mediawijsheid de Special Media Awards, een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Indienen kan tussen 1 september en 15 oktober.

Meedoen

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 15 oktober op de website www.special-media-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De Special Media Awards worden 9 november in Beeld en Geluid in Hilversum uitgereikt door bekende Nederlandse mediamakers. 

Stuur je bijdrage in bij Special Media Awards

Onvergetelijk feestje

Volgens de organisatoren gaat de uitreiking van de Special Media Awards op 9 november met presentatrice Tess Milne en ervaringsdeskundige Sander Pat in de vakjury een onvergetelijk feestje worden. Amerpoort geeft sinds twee jaar mediawijsheid de volle aandacht en wil met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven.

Actieve mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je game-talenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Veel gaat goed

Sonja Heijkamp, initiatiefnemer van de Special Media Awards: “Niet iedereen heeft de middelen en vaardigheden om zomaar te beginnen met vloggen, foto’s maken en die online te publiceren. Zelf media maken lijkt eenvoudig, maar is voor sommigen nu fysiek niet mogelijk, niet toegestaan vanwege hun veiligheid, of onbereikbaar omdat ze hierin compleet afhankelijk zijn van een ander. We zien regelmatig dat jongeren met een verstandelijke beperking op een negatieve manier in het nieuws komen als het gaat over sociale media. Maar er gaat ook heel veel goed. Dat willen we met dit initiatief laten zien.”

Meer over Amerpoort

Samen met medewerkers, vrijwilligers, buren, partners en kennisinstituten biedt Amerpoort cliënten de mogelijkheid om mee te doen aan het dagelijkse leven en hun bijdrage te leveren aan de samenleving, van jong tot oud en van licht tot ernstig meervoudig beperkt.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.