Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

Organiseer je eigen Coronatafel 16/02/2021

Tijdens de Coronatafels van het Kennisplein Gehandicaptensector praatten begeleiders, naasten en cliënten over wat ze meemaakten in coronatijd. Wil jij zelf een bijeenkomst organiseren? Met deze praktische handleiding ben jij als begeleider maar 4 stappen verwijderd van je eigen Coronatafel!


Download Hoe organiseer je een Coronatafel?

Wat is een Coronatafel?

Een Coronatafel is een bijeenkomst waarin deelnemers elkaar digitaal ontmoeten. De kracht van een Coronatafel is dat iedereen hierbij kan aansluiten: zowel begeleiders als verwanten en cliënten. Dat maakt een Coronatafel bijzonder.

Waarom een Coronatafel?

In tijden van corona en door alle maatregelen is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Tijdens een Coronatafel leren deelnemers van elkaar. Hoe komen anderen de coronatijd door? Wat hebben zij daarvoor nodig? Wat doen zij zelf al? Het bijzondere van de bijeenkomst is dat het een gevoel van verbondenheid met zich meebrengt. Daarnaast geeft een Coronatafel nieuwe inzichten omdat deze functie- en soms organisatie-overstijgend is.

Tips

In de handleiding vind je allerlei tips. Zo lees je welk tijdstip van de dag de voorkeur van veel mensen heeft. Of welk programma je kunt gebruiken voor de online bijeenkomsten. Zijn er deelnemers die niet zo vaak een digitale bijeenkomst meemaken? Dan staan er enkele oefeningen waarmee je kunt starten om mensen vertrouwd te maken met het programma. Daarnaast bevat de handleiding aanwijzingen over de tijdsduur van de verschillende onderdelen.

Een Coronatafel ook iets voor jou en je organisatie?

Download Hoe organiseer je een Coronatafel en begin vandaag nog met de eerste stap!

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.