Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

Leidraad EMB in het vizier

De leidraad EMB in het vizier geeft een overzicht van kennisproducten die je helpen bij het begeleiden van mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Met deze kennisproducten kan je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen. 

115 kennisproducten

Uit de inventarisatie binnen 'EMB in het vizier' bleek dat begeleiders, stafmedewerkers, onderzoekers, verwanten en adviseurs met deze kennisproducten werken en deze aanraden aan anderen.
Bekijk de kennisproducten
De leidraad is bedoeld voor directe begeleiders, ouders, stafmedewerkers, behandelverantwoordelijken, ondersteuners in de langdurige gehandicaptenzorg en alle anderen die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen met ernstige meervoudige beperkingen. 

Hoe lees je de leidraad?

Tips

Met de producten uit leidraad 'EMB in het vizier' kun je de ondersteuning van mensen met EMB verbeteren. Maar hoe pas je de leidraad toe in je organisatie?
Lees verder
De leidraad is een verzameling met kennisproducten. Gebruik de leidraad om bekende kennisproducten snel te vinden, of om inspiratie op te doen voor nieuwe producten die je kunnen helpen in de begeleiding van mensen met EMB. Alle kennisproducten worden ingeleid een praktijkvoorbeeld (casus) met een ondersteuningsvraag. 

Nieuwsberichten

Welke nieuwsberichten zijn er afgelopen periode geplaatst over de leidraad? 
Lees verder
De overzichtspagina geeft je een beeld van alle kennisproducten en helpt je met zoeken naar een bepaalde tool of methode. Alle kennisproducten staan op alfabetische volgorde.

Visie achter de leidraad en producten

Deze leidraad richt zich vooral op mensen met ernstige meervoudige beperkingen woonvoorzieningen die daar begeleiding, verzorging en/of verpleging ontvangen. Lees meer over de visie (pdf).

leidraad-emb-vizier-gewoon-bijzonderFeedback

Graag horen wij wanneer er op- en aanmerkingen of aanvullingen zijn op de leidraad en/of de kennisproducten. Door samen kritisch te zijn kan de leidraad verder worden ontwikkeld. Wil je jouw feedback met ons delen? Vul hier het formulier in.   

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Maria Rouwhorst 30/11/2018

Hallo,
Onderstaande link verwijst naar een app die ik steeds laat gebruiken door nieuwe mensen in ons team die nog niet zo bekend zijn met EMB mensen. Heel toegankelijk en direct toe te passen in de praktijk. Hi Sense app. Volgens mij goed om bij de kennisproducten op te nemen.
http://www.embinbeeld.nl
Vriendelijke groet, Maria