Toon zoekbalkToon menu

Probleemgedrag

Handreiking Zelfverwonding

Handreiking ‘Zelfverwonding’ van CCE beschrijft een interdisciplinaire aanpak van diagnostiek, interventie en evaluatie bij ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag bij mensen met een matige tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking.

Probleemgedrag en zelfverwonding handreikingDe impact en gevolgen van zelfverwonding zijn groot, zowel voor de cliënt als voor zijn sociale en professionele omgeving. In deze nieuwe handreiking staat beschreven hoe professionals te werk kunnen gaan bij ernstige vormen van zelfverwondend gedrag.

Handreiking 'Zelfverwonding' is geschreven voor psychiaters, artsen verstandelijk gehandicapten (artsen VG), psychologen, orthopedagogen en managers werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Achtergrond handreiking Zelfverwonding

Het boek ‘Zelfverwonding’ kwam tot stand met medewerking van artsen verstandelijk gehandicapten (artsen VG), psychiaters, psychologen en orthopedagogen. De publicatie is een ingrijpende herziening, verbreding en verdieping van de in 2011 verschenen publicatie ‘Zelfverwondend gedrag aan banden'.

Bestellen handreiking

De publicatie is te bestellen voor €19,09 via de website van CCE.

Lees meer over onbegrepen gedrag

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.