Toon zoekbalkToon menu

Seksualiteit

Wegwijzer praten over seks

Praten over seksualiteit en intimiteit hoort bij je werk als begeleider in de gehandicaptenzorg, dagbesteding en het onderwijs voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.


Seksuele vorming vraagt om een positieve en open houding en vertrouwdheid met het onderwerp. Maar de vraag: ‘Hoe praat ik met mijn cliënten over hun wensen met betrekking tot seksualiteit en relaties?’ lijkt voor sommige begeleiders in de gehandicaptenzorg nog steeds moeilijk. 

Handvatten en tips voor begeleiders in de gehandicaptenzorg

De wegwijzer is een interactieve PDF, wat o.a. betekent dat je de elementen op de voorplaat kunt aanklikken en dan bij het betreffende onderwerp terecht komt. 

Klik hier voor de wegwijzer

Als je eerst eens wilt checken wat je al weet en kunt, als het gaat om het praten met cliënten over seksualiteit, dan hebben we een handige checklist voor je. Deze checklist geeft een overzicht van de onderwerpen in de wegwijzer ‘Praten over seks’ voor begeleiders. De onderwerpen gaan in op houding, kennis en vaardigheden die je nodig hebt om seksualiteit bespreekbaar te maken met mensen met een beperking. Zet een vinkje bij wat je al weet en kan. Geen vinkje? Geen zorgen! Je vindt alle informatie in de wegwijzer ‘Praten over seks’.

Klik hier voor de checklist

 


 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.