Toon zoekbalkToon menu

Seksualiteit

Seksuele diversiteit

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen ook lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en/of intersekse (LHBTI) zijn. Daarom vind je hier informatie en tools over seksuele diversiteit op een rij. Gebruik ze in je werk om met collega's, bewoners en cliënten te praten over dit onderwerp en hen hierbij te ondersteunen.

Twee lesbische meisjes

Digitale instrumentenbox seksuele diversiteit

Instrumentenbox

Gebruik deze instrumentenbox om te praten over LHBT en om clienten met LHBTI-gevoelens te ondersteunen. 
Ga naar de box
In de digitale instrumentenbox over seksuele diversiteit zijn instrumenten verzameld die je kunt gebruiken bij het praten over en ondersteunen/begeleiden van cliënten in de bewustwording van (hun) mogelijke LHBTI-seksualiteit. Bij de instrumentenbox hoort ook een set inspiratiekaarten en de LHBT-quiz.

Transgendergids

Transvisie, COC Zonder Stempel en Transgender Netwerk Nederland hebben samen een gids ontwikkeld om over transgendergevoelens en de stappen in een eventuele transitie te praten. De gids is voor lvb-personen die dit willen onderzoeken én hij helpt begeleiders die daarbij ondersteunen.

AutiRoze

AutiRoze is een werkgroep van het COC, speciaal bedoeld voor normaal begaafde volwassenen met autisme die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of queer zijn (LHBTQ). Ga naar de website AutiRoze.

Workshops van het symposium LHBTI en LVB

Voor mensen met een LVB en LHBTI gevoelens zelf

Hulpmiddelen voor gemeenten

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.