Naar hoofdinhoud Naar footer

50% cliënten geen keuze in dagbesteding

Gepubliceerd op: 27-10-2021

Ieder(in), het LSR en KansPlus onderzochten de ervaringen bij de zoektocht naar passende Wlz-dagbesteding. Ruim 100 cliënten en familieleden deden mee aan het onderzoek. De uitkomsten zijn nu bekend.

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de geïnterviewden van dagbesteding moest veranderen doordat het aanbod van de zorgaanbieder wijzigde. Sluiting van voorzieningen, reorganisaties, vervoerskostenbudget en decentralisaties waren vaak de reden daarvan. Ook gelden bij verschillende zorgaanbieders andere regels voor de afstanden en vergoedingen voor woon-dagbestedingsverkeer.

Download de onderzoeksresultaten (PDF)

Zonder overleg met cliënt

De 50% die van dagbesteding moest veranderen door een reorganisatie ervoer dit vaak als een niet te veranderen feit. Bij een groot aantal mensen is zonder overleg een nieuwe dagbesteding ingevuld door de zorgaanbieder.

Indicatie Zorg met verblijf

Er is ook goed nieuws. Mensen met een indicatie voor Zorg met verblijf die wél zelf de keuze maakten voor andere dagbesteding namen daar vaak zelf het initiatief voor en kregen daarbij medewerking en steun van de zorgorganisatie(s).

Meer informatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Ieder(in), het LSR en KansPlus