Naar hoofdinhoud Naar footer

Arbeidsparticipatie van jongeren en jongvolwassenen met een LVB

Gepubliceerd op: 09-01-2019

Hieronder vind je verschillende manieren om de arbeidsparticipatie van jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) te stimuleren:

 • Onderzoek: Ondersteuning van jongeren met een LVB gericht op arbeidstoeleiding
  Onderzoek naar wat scholing, begeleiding en hulpverlening rondom jongeren met een LVB (kunnen) bijdragen aan de arbeidstoeleiding van deze jongeren en wat een effectievere organisatie van de verschillende ondersteuningsvormen kan opleveren.
 • Verslag: Het moet kloppen - Bevorderende en belemmerende factoren voor arbeidsparticipatie van jongeren met een licht verstandelijke beperking (pdf)
  Verslag van een studie naar de redenen dat de ene jongere met een licht verstandelijke beperking wel succesvol is in termen van arbeidsparticipatie en de andere niet.

  De studie dient een antwoord te geven op de vraag welke factoren bevorderend danwel belemmerend werken op de arbeidsparticipatie van deze jongeren.

  Het onderzoek is uitgevoerd in de vorm van casestudies bij 25 jongeren met een licht verstandelijke beperking.
 • Verslag: Wat werkt bij Wajongers? Voorspellers voor vinden en behouden van werk in de Wajongpopulatie (pdf)
  Verslag van een onderzoek om inzicht te verkrijgen in de voorspellende waarde van persoonlijke en externe sociale factoren op het vinden en behouden van werk van Wajonggerechtigden. Doelstellingen van dit onderzoek waren enerzijds het beschrijven van de kenmerken van de groep Wajongers en anderzijds het in kaart brengen van de factoren die van invloed zijn op het vinden en behouden van werk.

Lees meer over arbeidsparticipatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands