Naar hoofdinhoud Naar footer

Bestuurders over technologie in de gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 05-06-2023

Bestuurders hebben een belangrijke rol bij de duurzame implementatie van zorgtechnologie. Hoe zien zij hun rol? En waar moet volgens hen nog aan gewerkt worden in organisaties? We vroegen het bestuurders eind 2020 en 2021. Hun inzichten, reacties, tips en inspirerende voorbeelden hebben we verzameld.

Bestuurders van deelnemende zorgorganisaties hebben we bevraagd op welke manier zij betrokken zijn bij de implementatie van zorgtechnologie tijdens de Innovatie-impuls 1.  

Dit heeft waardevolle inzichten opgeleverd over: 

  • hun verwachtingen over het uitvoeren van een geslaagde implementatie van zorgtechnologie; 
  • knelpunten en uitdagingen die ze ervaren bij implementatie van technologie; 
  • welke factoren volgens hen een rol spelen bij een verandering, zoals duurzame implementatie, borging en opschaling van technologie in de gehandicaptenzorg. 

Download het document ‘Bestuurders over technologie in de gehandicaptenzorg’ (pdf) onderaan deze pagina. Hierin vind je naast de genoemde inzichten ook een samenvatting van de verzamelde reacties, tips en inspirerende voorbeelden van de bestuurders. 

Samenvatting ‘Bestuurders over technologie in de gehandicaptenzorg’ 

Clientgroep: cliënten in de gehandicaptenzorg. 
Gebruikers: bestuurders, innovatiemanagers en projectteams. 
Wanneer gebruiken: bij het verdiepen in de eigen organisatie om te leren hoe bestuurders denken over innovatie.  
Training nodig: nee. 
Product getest: nee.  
Waar te vinden: In de Innovatie-Route - Etappe 4: Leer van je organisatie. Meer informatie over innoveren in de gehandicaptenzorg en het terugkijken van video’s Congres #InZo2022 of downloads onderaan deze pagina
Kosten: gratis 
 

Onderbouwing van het kennisproduct   

Innovatie-Route kennisproducten 

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls 1 van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).    

Meer informatie : 

Downloads

Deel deze pagina via:

Programma's / projecten

Innovatie-impuls