Naar hoofdinhoud Naar footer

Blogs gebundeld: Verlies binnenstebuiten

Gepubliceerd op: 22-03-2022

Bartiméus, de Robert Coppes Stichting en Koninklijke Visio zijn de instellingen die gespecialiseerd zijn in de visuele beperking. Ook rouw- en verliesverwerking verdient hierbij de aandacht. Ervaringsdeskundigen Anke de Jong en Karin Westerink schreven voor hun collega's bij Bartiméus blogs over hun ervaringen. Bartiméus vulde de blogs aan met theoretische kennis en gaf ze uit als boek 'Verlies binnenstebuiten'.

'Verlies binnenstebuiten' geeft de lezer een inkijkje in hoe het is om je zicht te verliezen en hoe het is als je daar als professional mee te maken hebt. De ervaring van Karin die zelf een progressieve oogaandoening heeft, beschrijft van binnenuit hoe het is om dagelijks te moeten omgaan met het tot verlies van je zicht en alle gevolgen die dat heeft.

Omgaan met verlies van zicht bij cliënt

De blogs van Anke laten de andere kant zien. Die van de professional die in haar werk de cliënten tegenover zich krijgt. In hoeverre kun je je laten raken door het verlies van je cliënt? Door verwarrende emoties, zowel bij de cliënt als bij de professional, is reageren soms lastig. Hoe houd je afstand of moet je geen afstand houden? Hoe betrokken kun je zijn, en waar raak je jezelf en je professionaliteit kwijt? Maar ook, wat doet het eigenlijk met iemand die niet (meer) ziet. Hoe werkt dat en is het herkenbaar?

Boek Verlies binnenstebuiten bestellen

Het boekje Verlies binnenstebuiten is te bestellen via de website van Bartiméus

Meer over visuele beperking

Laatst bijgewerkt op: 01-12-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

E-book

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Bartiméus