Naar hoofdinhoud Naar footer

Brochure Beter communiceren met mensen met een beperking

Gepubliceerd op: 11-11-2021

Welke manieren zijn er om het gesprek aan te gaan met mensen met een beperking? Hoe kun je beter communiceren over bijvoorbeeld het ondersteuningsplan? In de brochure (Digitale) middelen en methoden dagelijkse communicatie en ondersteuningsplan vind je antwoorden op deze vragen.

Ondersteuning

De brochure is bedoeld voor mensen die (langdurige) zorg en ondersteuning ontvangen of aanvragen, familie of verzorgenden, cliëntenraden of zorgprofessionals. De brochure is interactief, met doorklik-mogelijkheden op onderwerp.

Hulpmiddelen voor communicatie

Mensen met een beperking kunnen moeite hebben een gesprek aan te gaan, eigen keuzes te maken of zelf beslissingen te nemen. Om daarbij te helpen, bestaan er nogal wat middelen en methoden.

Overzicht

Deze brochure biedt een overzicht en uitleg over de hulpmiddelen voor het ondersteuningsplangesprek en (dagelijkse) communicatie. Bovendien vinden cliëntenraden en zorgprofessionals tips hoe ze de middelen en methoden kunnen inzetten binnen een zorginstelling.

De brochure (Digitale) middelen en methoden dagelijkse communicatie en ondersteuningsplan download je onder dit artikel.

Ontwikkelaars

Het Landelijk steunpunt (mede)zeggenschap (LSR) en Ieder(in) ontwikkelden de brochure voor de kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg. 

Meer informatie over communicatie

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Ondersteuningsplan

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Bron

https://iederin.nl/