Naar hoofdinhoud Naar footer

Tamara Streng

Senior adviseur - Strategie en samenwerking

Volgens mij is het voor ons en daarmee ook voor mij belangrijk om te blijven bewegen in een wereld waar veel ideeën, wensen en gedachtes zijn. We moeten het met elkaar doen en ook samen ontdekken daar waar de antwoorden en oplossingen niet voor het oprapen liggen. Ik besteed aandacht aan goede onderlinge relaties. Ik geloof dat daardoor er makkelijker verbindingen te maken zijn waar een ieder op z’n eigen moment baat bij kan hebben.

Drijfveer

De puurheid en de creativiteit wat de gehandicaptensector kenmerkt, raakt me en daagt me uit een beter mens/ professional te willen zijn. Er is van niemand een zelfde blauwdruk qua omgang, maar de wijze waarop het kijken naar mensen wordt ondersteund of bijv. het leren & ontwikkelen, daar wil ik graag een bijdrage aan leveren door onze kennisfunctie. Mensen inspireren anders te kijken, een voorbeeld te zien en denken: kan ik daar wat mee? Dit zie ik op primair proces zo, maar ook onderling tussen organisaties of met samenwerkingspartners. Zijn anderen ons voorgegaan en hoe hebben zij het aangepakt? Wat kunnen we daarvan meenemen of leren?

'Laten we toch vooral niet allemaal zelf het wiel uitvinden.'  Het blijft een veel genoemde zin, maar het blijkt toch nog knap lastig het echt te doen met kennis die reeds is ontwikkeld of geïmplementeerd door anderen.

Wapenfeiten

Ervaringsleren

Binnen het programma Begeleiding à la carte ben ik betrokken als coach bij de aanpak Ervaringsleren.  Hierbij kun je ervaren hoe iets voor een ander kan zijn. Je kunt bijvoorbeeld ervaren hoe het is als je niet goed kunt zien of hoe het is als je minder goed kunt communiceren.  Stiekem vind ik het best spannend in een nieuwe ervaring te stappen, maar door te ervaren en reflecteren ben ik in de afgelopen jaren veel meer van mezelf te weten gekomen. Lees meer over de aanpak Ervaringsleren.