Naar hoofdinhoud Naar footer

Brochure Eigen invloed ervaren

Gepubliceerd op: 07-12-2020

De brochure Eigen Invloed Ervaren reikt tips aan voor het bevorderen van zeggenschap van mensen met ernstig meervoudige beperkingen.

De brochure is bedoeld voor persoonlijk begeleiders en iedereen die betrokken is bij mensen met EMB, zoals vrijwilligers en mensen uit het persoonlijk netwerk.

De brochure Eigen Invloed Ervaren reikt suggesties aan voor het bevorderen van zeggenschap van mensen met ernstig meervoudige beperkingen. Deze zijn met name bedoeld voor begeleiders die in de dagelijkse praktijk met deze mensen werken en hen meer invloed willen geven op hun eigen leven. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de voorwaarden om zeggenschap te bevorderen, zoals de visie van waaruit naar de persoon met ernstig meervoudige beperkingen gekeken wordt, de wijze waarop we hem of haar kunnen leren kennen, de dialoog en methodieken die ondersteunend kunnen werken bij het tot stand brengen van eigen invloed.

Download de brochure 'Eigen invloed ervaren' (pdf) hieronder.

Casus

Mischa houdt van het strand, de zee, de wind en de meeuwen. Als hij dan met een strandrolstoel (met dikke banden) bij de zee kan komen wil hij pootje baaien. Hij vindt het ook leuk om te vliegeren op het strand of met een begeleider op een paard te rijden. Nu hij weet dat deze mogelijkheden er zijn, kan hij er ook om vragen door naar de foto’s van het strand te kijken. Waar vind ik nog meer leuke ideeën opdoen en Mischa nog meer eigen invloed laten ervaren? ​

Thema's

Thema's

  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • lichamelijk welbevinden
  • materieel welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • rechten
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling

Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid tool

Practise based. Kennis op basis van praktijkervaringen. 

Beoordeling:

De brochure is ontwikkeld op basis van ervaringen in de praktijk en bedoeld als inspiratiebron. De brochure is gratis te downloaden en is een inspiratiebron voor begeleiders. 

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier.

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder.

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Leidraad

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Auteur

Rita van Burgsteden

Bron

https://www.platformemg.nl/publicatie/eigen-invloed-ervaren/