Naar hoofdinhoud

Do’s en don’ts rondom sexting

Gepubliceerd op: 10-08-2022

Hoewel sexting kan bijdragen aan een gezonde seksuele ontwikkeling, zijn er ook risico’s. Bekijk video's met handreikingen en tips hoe om te gaan met sexting in de begeleiding van jongeren met een LVB.

In deze video’s geven verschillende experts en ervaringsdeskundigen handreikingen hoe om te gaan met sexting in de begeleiding van jongeren met een LVB. Hoe ga je het gesprek aan met zowel jongeren als hun omgeving en hun ouders? Wat zijn de do’s en don’ts?

Compilatie kennisevent over Sexting en LVB terugkijken

Van het kennisevent Sexting en LVB in 2021 kun je ook een uitgebreide compilatie terugkijken. In de video delen diverse experts hun kennis.

Voorlichting met virtuele Steffie over sexting

Jongeren met een LVB lezen en luisteren zelf naar tips en advies over sexting op Onlineflirten.steffie.nl. Op deze site vertelt het virtuele figuurtje Steffie in makkelijke taal waarop zij horen te letten bij online flirten. Steffie vertelt hoe zij bijvoorbeeld een bericht over seks aan iemand sturen of wat zij kunnen doen als zij een seksbericht ontvangen en dit niet fijn vinden. Ook kun je samen met Steffie in gesprek over het ontvangen en sturen van seksberichten.

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Type

Digitaal

Taal

Nederlands