Naar hoofdinhoud Naar footer

E-learning over de Wmcz 2018

Gepubliceerd op: 13-04-2023

Cosis, een organisatie die hulp biedt aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking in Groningen en Drenthe, vindt inspraak en medezeggenschap van cliënten en verwanten heel belangrijk.

De Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen, de Wmcz 2018, is hier de basis voor. Maar hoe zorg je er nou voor dat iedereen op een leuke manier bekend raakt met die wet?

Om dat te bereiken heeft Cosis een e-learning over de Wmcz gemaakt die geschikt is voor zowel cliënten, verwanten als medewerkers. Hierbij is gebruik gemaakt van de Wmcz-bewaarkaarten van het LSR en het boekje ‘Inspraak in de Wmcz 2018’ van Vilans. 

Bekijk hier de e-learning.

Je kunt deze e-learning alleen doen, maar ook samen als cliëntenraad. Of misschien nog leuker; als cliëntenraad samen met locatie-leidinggevende of manager. Op die manier kun je met elkaar in gesprek over de medezeggenschap van cliënten en verwanten in jouw organisatie. De e-learning is op verschillende manieren beschikbaar, je kunt hem bijvoorbeeld opnemen in het leermanagementsysteem van je organisatie.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Inge Koning, adviseur bij de afdeling Kennis Kwaliteit en Onderzoek van Cosis; i.koning@cosis.nu

Deel deze pagina via:

Soort

Training