Naar hoofdinhoud Naar footer

Handreiking cliëntenraden

Gepubliceerd op: 01-01-2020

Laatst bijgewerkt op: 14-03-2024

Veel zorgorganisaties willen graag meer technologie inzetten. Omdat technologie het leven van cliënten raakt, is het belangrijk dat zij hierover meepraten en meebeslissen. Hoe kun je er als cliënten-, bewoners- of verwantenraad voor zorgen dat je gehoord wordt? En hoe kun je als begeleider, manager of bestuurder cliënten meer betrekken bij technologie binnen de zorgorganisatie? Deze handreiking helpt je op weg!

Hoe kun je er als cliënten-, bewoners- of verwantenraad voor zorgen dat je gehoord wordt? En hoe kun je als begeleider, manager of bestuurder cliënten meer betrekken bij technologie binnen de zorgorganisatie? De handreiking en extra hulpmiddelen onder downloads helpen je op weg!

Aan de slag met "Handreiking cliëntenraden"

In de handreiking vind je per stap informatie en vooral veel inspiratie. Naast waardevolle tips lees je tal van aansprekende voorbeelden. En de handige invulkaart met een aantal voorbeeldvragen per stap helpt je vooruit. 

De handreiking cliëntenraden is een interactief document. Via de oranje pijlen onderaan de pagina doorloop je de handreiking stap voor stap. Bekijk het document in de modus ‘Volledig scherm’ voor een optimale ervaring.

Samenvatting "Handreiking cliëntenraden"

  • Cliëntgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg
  • Gebruikers: Cliëntenraden, bewonersraden en verwantenraden
  • Wanneer gebruiken? Om te kunnen meepraten en meebeslissen over technologie
  • Training nodig? Nee
  • Product getest? Nee
  • Validatie: Practice-based, kennis op basis van praktijkervaringen
  • Waar te vinden? Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden
  • Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproducten 

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Meer informatie 

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-Route