Naar hoofdinhoud Naar footer

Is schoon gewoon?

Gepubliceerd op: 15-02-2024

Wat is schoon genoeg? Speel het spel ‘Is schoon gewoon?’ Met dit hygiëne spel ga je samen nadenken met je collega’s en praat je met elkaar over ‘schoon werken’. Zo leer je elkaar beter kennen. En je komt er samen achter wat voor jullie schoon genoeg is en waarom. Ga snel aan de slag!

Met dit spel ga je samen nadenken over wat jullie wel en niet schoon vinden. En je bedenkt met elkaar wat schoon of hygiënisch genoeg is. Ook ontdek je wat je zelf en je team al goed doen en wat beter kan. Het spel is een leuke en makkelijke manier om met het thema hygiëne en schoon werken bezig te zijn.

Hoe werkt het spel? 

Het spel ‘Is schoon gewoon?’ speel je met je team of een groep collega’s uit jouw organisatie. Je kunt het spel al met 5 mensen spelen.

  • Het spel duurt 45 tot 60 minuten.
  • Het spel speel je met je team of een groepje collega’s uit jouw organisatie.

Zorg in ieder geval dat je 1 spelleider hebt. Die doet zelf niet mee. Regel ook een ruimte, een flipover, stiften en tape.

Het spel bestaat uit twee delen. In deel 1 staat de speluitleg en het spel zelf. Je gaat met stellingen aan de slag. Er staan stellingen in en je mag ook zelf stellingen bedenken. In deel 2 deel je met elkaar wat je hebt geleerd. Er zit een handig blad bij waar je alles op kunt schrijven.

Onder het kopje ‘Downloads’ vind je het spel ‘Is schoon gewoon?’ Veel plezier!

Doe mee aan ‘Samen scherp op schoon werk’

Wil je aan de slag met het verbeteren van hygiënisch werken en het voorkomen van infecties? Het programma ‘Samen scherp op schoon werk’ ondersteunt jouw organisatie daar graag bij. Samen werken we toe naar een kleine of grote verbetering. Heb je interesse? Lees meer over het programma en meld je aan.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Spel