Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennislandschap Gehandicaptensector: online wegwijzer naar de juiste kennis

Gepubliceerd op: 13-06-2022

Steeds meer kennis over de gehandicaptensector is online te vinden, maar het overzicht miste in het verleden. Sinds 2021 biedt Kennisplein Gehandicaptensector een online wegwijzer ‘het Kennislandschap Gehandicaptensector’. Met een jaarlijkse update vind je er direct de weg naar de actuele en juiste kennis en informatie. Maar wat houdt de wegwijzer precies in?

Het Kennislandschap Gehandicaptensector is een initiatief van VGN en Vilans. De online wegwijzer (zie downloads) heeft de vorm van een doorklikbare infographic. Deze infographic laat zien waar je welke kennis kunt vinden in Nederland. Het Kennisplein Gehandicaptensector zorgt voor het beheer, zodat je altijd naar actuele kennis en informatie doorklikt. VGN en Vilans hebben het Kennislandschap Gehandicaptensector in juni 2024 geactualiseerd, zodat het weer een actueel beeld geeft. Download de online wegwijzer onderaan deze pagina bij Downloads  

Wat vind je in het kennislandschap? 

In het kennislandschap vind je wie er wat kan betekenen, voor wie en op welke manier. Als je op het onderwerp in de infographic klikt waar je meer over wilt weten, dan kom je op de website met actuele informatie en kennisproducten van die partij. Dit kennislandschap is gemaakt voor (zorg)professionals, naasten van mensen met een verstandelijke beperking, beleidsmakers en andere betrokkenen in de gehandicaptensector.  In het kennislandschap staan: diverse vindplaatsen, kennispartners waaronder Kennisplein Gehandicaptensector, Academische werkplaatsen, kennisinstituten, beroepsverenigingen en cliënten- en verwantenorganisaties. Met elkaar maken ze vele kennisbronnen voor de gehandicaptensector beschikbaar. Ieder jaar actualiseren we de infographic. Niet-commerciële organisaties die een bron van kennis zijn en die nog niet zijn opgenomen in het kennislandschap kunnen via dit formulier een verzoek doen tot opname.  

Kennislandschap brengt praktijk en wetenschap samen  

Het Kennislandschap Gehandicaptensector laat zien hoe zorgverleners bij de juiste kennis kunnen komen, zodat ze cliënten met een langdurige zorgvraag goede zorg kunnen geven. Dat vraagt een samenwerking tussen de praktijk en wetenschap; het doel van het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg. Een ander doel is zorgverleners nog meer betrekken bij het ontwikkelen en delen van kennis.   

Help mee het kennislandschap te verspreiden

Help mee het kennislandschap te verspreiden Voor het beste effect en bereik vragen we je het kennislandschap ook op je eigen kanalen, zoals website(s), te plaatsen en verder te verspreiden. Je kunt hierbij gebruikmaken van onze kant-en-klare promotiebanners, die je onderaan bij Downloads downloadt. Deze kun je plaatsen met een link naar het kennislandschap op het Kennisplein Gehandicaptensector. Zo kunnen we samen zoveel mogelijk zorgverleners helpen aan actuele kennis en partijen die bijdragen aan betere zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 06-06-2024 

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Taal

Nederlands