Naar hoofdinhoud Naar footer

KLIN©-programma

Gepubliceerd op: 22-03-2021

KLIN© is een aangepaste speel- en leeromgeving voor kinderen van 3 - 12 jaar. KLIN© staat voor Kinderen Leren Initiatieven Nemen in Communicatie. Stichting Milo biedt in een aangepaste speel- en leeromgeving een behandelprogramma aan dat bestaat uit communicatie ondersteunende methoden en technologie.

KLIN© helpt kinderen om een voorbereide overstap te maken naar het reguliere en het best passende basisonderwijs. Speciale programma’s ondersteunen de omgeving en de ouders en verzorgers van de kinderen bij die overgang. De behandeling en ondersteuning gebeurt zowel thuis als op (de nieuwe) school.

Handboek KLIN©

Het Handboek is bedoeld als gids en handleiding bij het opzetten en uitvoeren van interventie- en ondersteuningstrajecten voor peuters, kleuters en schoolgaande kinderen met communicatief meervoudige beperkingen en hun ouders. 

Je bestelt het handboek bij Acco uitgeverij en/of downloadt een voorproefje onderaan deze pagina.

Praktijkgidsen interventieprogramma KLIN©

De praktijkgidsen van het interventieprogramma KLIN© bieden ondersteuning bij taalverwerving, ontluikende en beginnende geletterdheid. Deze gidsen zijn voor ouders, begeleiders, behandelaars en leerkrachten om wegwijs te worden in het werken met KLIN©. De praktijkgidsen zijn onder licentie verkrijgbaar bij Stichting Milo: Wegbereiders in communicatie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan aanvullende materialen zoals de activiteitenkaarten. Informatie over training, instructies en dienstverlening met betrekking tot KLIN© kun je opvragen bij Stichting Milo.

Prentenboeken Milo & Lana

De prentenboeken Milo & Lana kun je interactief en ondersteunend gebruiken: het kind kan op zijn eigen manier een actieve rol krijgen bij het voorlezen. Voor het lezen van het verhaal gaan de ouder en kind samen aan de slag met activiteiten die aansluiten bij de interesses, mogelijkheden, ervarings- en belevingswereld van het kind. Dat helpt om bij het voorlezen begrippen en betekenis te koppelen aan eerdere situaties.

Lees meer over de boeken op de website van stichting Milo, of bestel de prentenboeken op de website van Acco uitgever.

Laatst bijgewerkt op: 24-11-2023 

Deel deze pagina via:

Auteur(s)

Soort

Methode

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Stichting Milo / Acco uitgeverij