Naar hoofdinhoud Naar footer

Maatschappelijke businesscase zorgdomotica

Gepubliceerd op: 01-10-2021

Technologische innovatie speelt een belangrijke rol in de langdurige zorg, net als in andere zorgsectoren. Om beslissingen over het implementeren van technologieën, zoals domotica toepassingen of apps, te kunnen nemen zijn onderbouwde inzichten in de kosten en effecten van deze innovaties nodig. Tegelijkertijd is er vaak weinig bekend over de kosten en effecten van innovaties. Hierdoor is het per definitie niet goed mogelijk om harde uitspraken over kosten en baten te doen.

Vaak kan een gestructureerde aanpak, door middel van een maatschappelijke businesscase, wel een beeld geven van de kosten en effecten en van de belangrijkste domeinen waarop effecten te verwachten zijn. Daarom gaat deze maatschappelijke businesscase in op de mogelijke kosten en baten van de inzet van zorgdomotica in de nachtzorg binnen de gehandicaptenzorg. 

Het doel van deze maatschappelijke businesscase is inzicht te verkrijgen in de mogelijke kosten en baten van de zorgdomotica. Om zo beslissingen over de implementatie ervan beter te kunnen onderbouwen.

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 01-10-2021 

Deel deze pagina via:

Soort

Casuïstiek

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Vilans, Academy Het Dorp, Trimbos

Programma's / projecten

Innovatie-impuls