Naar hoofdinhoud

Netwerk Mediawijsheid lanceert unieke online gids

Gepubliceerd op: 18-11-2021

In het kader van de week van de Mediawijsheid, lanceert Netwerk Mediawijsheid vandaag een unieke gids. Deze online gids is voor de zorgprofessionals in de verstandelijke beperking sector. Op deze manier krijgen de beroepskrachten handvatten om hun cliënten goed te begeleiden bij het gebruik van online media. Denk aan veilig contact leggen, daten, gamen en tiktokken om zo vervelende situaties zoals grooming en phising te voorkomen.

De online gids LeukerOnline.nl is gemaakt door en voor zorgprofessionals. Het is tot stand gekomen door de samenwerking van onder andere Cosis, Sprank en Amerpoort. Sonja Heijkamp, projectcoordinator Mediawijsheid bij Amerpoort werkte actief mee aan de ontwikkeling. “Leukeronline.nl voorziet echt in een behoefte bij collega’s op de werkvloer. Begeleiders willen weten hoe ze hun cliënten het beste kunnen helpen. Zowel in crisissituaties, als bij al het moois dat online media te bieden hebben. Bijvoorbeeld als een cliënt graag wil vloggen, dan willen begeleiders graag weten hoe ze dat het beste met hun cliënt kunnen aanpakken. Leukeronline.nl geeft antwoord op dit soort praktische vragen. Maar ook op vragen over hoe een zorginstelling het beste een visie op mediawijsheid kan ontwikkelen.”

De online gids Leukeronline.nl

Dankzij deze online gids kan je zelf aan de slag met mediawijsheid. Denk aan passende informatie en stappenplannen. Er wordt daarnaast doorverwezen naar tools en websites, maar de site bevat ook handige begrippenlijsten met uitleg over de online wereld. Leukeronline is ook gemaakt voor mobiel gebruik, wat betekent dat vanaf smartphones en op elk moment de informatie toegankelijk is. 

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Netwerk Mediawijsheid