Naar hoofdinhoud Naar footer

Passende zorg en de gehandicaptensector: Beter doen en beter laten

Gepubliceerd op: 30-06-2023

Passende zorg is een manier van samenwerken die ervoor zorgt dat iedereen ook in de toekomst goede zorg kan krijgen.

Dat is zorg die werkt, waar mogelijk dicht bij de patiënt en waarbij patiënt en zorgverlener samen beslissen. Het gaat om andere manier van denken over zorg. Minder focus op ziekte en behandeling en meer inzet op gezondheid en wat iemand wel kan. Het ministerie van VWS wil graag dat meer mensen Passende zorg gaan verlenen en ontvangen.

Beter doen

Passende zorg is doen wat werkt. Maar hoe weet je nu wat werkt? Hiervoor kun je onder andere terecht bij de Databank Erkende Interventies. Hier vind je interventies die getoetst zijn door een speciale commissie. Je vindt de interventies voor de gehandicaptensector hier en lees hier meer achtergrondinformatie over de interventies op ons kennisplein. 

Beter laten

Een belangrijk onderdeel van Passende zorg is dat zorgprofessionals geen onnodige of onverstandige handelingen doen. V&VN maakte lijsten met dingen die je in je werk beter kunt laten. Ook voor de verstandelijk gehandicaptensector vind je een top 5 in een overzichtelijke infographic die je onderaan deze pagina kunt downloaden.

Dus wil je nu al aan de slag met Passende zorg? Download dan de infographic of kijk op deze pagina van V&VN voor meer informatie en een langere lijst van handelingen die je beter kunt laten.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Programma's / projecten

Passende zorg - passende interventies