Naar hoofdinhoud Naar footer

PDL bij palliatieve zorg

Gepubliceerd op: 06-11-2018

Passiviteiten Dagelijks Leven (PDL) is een methode met als doel de dagelijkse verzorging ontspannen te laten verlopen, zodat de cliënt die verzorgd wordt zich er prettig bij voelt.

Bij PDL gaat het om activiteiten in de zelfzorg die door begeleiders overgenomen worden, omdat de cliënt zelf niet meer zal herstellen en daarom niet in staat is de handelingen uit te voeren.

PDL en Meer Mens

PDL en Meer Mens zijn aangewezen als complementaire methoden voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) die palliatieve zorg nodig hebben.

Behandelmethode PDL

PDL omvat handelingen die verband houden met zitten en liggen, gewassen worden, gekleed worden, verschoond worden, verplaatst worden en gevoed worden. Het is een multidisciplinaire zorg- en behandelmethode waarbij het team bestaat uit ergotherapeuten, fysiotherapeuten, praktijkverpleegkundigen, transferdeskundigen, logopedisten en casemanagers Meer Mens.

Meer weten

Meer informatie is verkrijgbaar via Stichting PDL en Stichting Prisma, deze stichting is gecertificeerd voor het uitvoeren van PDL bij cliënten met een verstandelijke beperking.

Andere instrumenten bij palliatieve zorg

Laatst bijgewerkt op: 29-04-2024 

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Website

Taal

Nederlands