Naar hoofdinhoud

Pilot Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning van start

Gepubliceerd op: 17-05-2019

Voor mbo- en hbo-docenten en (toekomstige) zorgprofessionals is de nieuwe kennisbundel zelfmanagementondersteuning gemaakt. De kennisbundel staat vol met actuele kennis en leermiddelen. ​Hogeschool Rotterdam ontwikkelde de kennisbundel in samenwerking met Vilans en is financieel mogelijk gemaakt door ZonMw. De kennisbundel bevat nieuwe films, animaties en veel bruikbare opdrachten voor onderwijs en praktijk.

De kennisbundel maakt duidelijk wat zelfmanagementondersteuning van mensen met verschillende chronische gezondheidsproblemen inhoudt en welke kennis, houding en vaardigheden (aankomende) zorgverleners daarvoor nodig hebben. De nadruk ligt op hoe je als zorgverlener ondersteuning van zelfmanagement en eigen regie in de praktijk brengt. Docenten van hbo- en mbo-opleidingen kunnen de inhoud direct gebruiken in hun lessen. De inhoud is een bewerking van het leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’ (BSL).

Bekijk de Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning

Pilot 

Tijdens de ontwikkeling van de kennisbundel is samengewerkt met experts op het gebied van zelfmanagement en zelfredzaamheid, docenten van verschillende mbo- en hbo-scholen, lectoren van het Platform Zelfmanagement, en vertegenwoordigers van Vilans, VKI, Vitale Delta en V&VN.

Deel jouw ervaring

De ontwikkelaars willen graag weten hoe jij de kennisbundel gebruikt en wat jouw ervaringen zijn. Wil je jouw ervaringen delen? De pilotfase duurt tot 1 juli 2019. Deze zomer worden de reacties verwerkt. In september komt de definitieve versie online te staan.

Doe mee en win!

Iedereen die mee doet aan de pilot maakt kans op één van zes Bol.com cadeaubonnen van 25 euro. Doe mee met de pilot. Heb je vragen? Neem dan contact op via info@vilans.nl.

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Soort kennis

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Hogeschool Rotterdam en Vilans