Naar hoofdinhoud Naar footer

Praatknop Big Mack

Gepubliceerd op: 09-08-2019

De Big Mack (praatknop) is een hulpmiddel waarbij je een korte boodschap kunt opnemen. Met één druk op de grote knop kun je de boodschap beluisteren.

De Big Mack is een hulpmiddel met digitale spraakuitvoer en regelbaar volume. De bediening is enorm eenvoudig. Na een druk op de knop volgt direct spraakuitvoer. Dit hulpmiddel is geschikt voor steeds terugkerende eenvoudige opdrachten. Je kunt tot 20 seconden geluid opnemen en weergeven. Je kunt de Big Mack ook koppelen aan een extern apparaat als een lampje of speelgoed. Daarna wordt deze direct in- of uitgeschakeld.

Ga Lees meer over de praatknop 'Big Mack'

Casus

Victor is heel blij met de Big Mack. 's ochtends spreekt zijn moeder of broertje iets in. Dit kan Victor zelf op het KDC afspelen. Als begeleider kun je meeluisteren. Grapjes en liedjes vindt hij het leukst om te delen. Klopt het dat je de Big Mack ook kan aansluiten op een elektrische trein (of andere elektrische apparaten), zodat Victor deze zelf kan bedienen?

Thema's

Thema's

  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • persoonlijke ontwikkeling
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling

​Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid tool 

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.

Beoordeling

De Big Mack wordt over het algemeen positief gewaardeerd als hulpmiddel in de communicatie met mensen met EMB. met een druk op de knop kunnen ze een boodschap overbrengen. Bron: KMD.nl

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier.

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder.

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

KMD