Naar hoofdinhoud Naar footer

Samenwerking Innovatie-Impuls en CCE: Technologische interventies

Gepubliceerd op: 04-05-2022

Kan technologie helpen om mensen met een zeer complexe zorgvraag een betere kwaliteit van leven te geven? De Innovatie-impuls onderzoekt het samen met Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE).

Complexe zorgvragen en technologie 

Soms loopt de zorg voor mensen met een zeer complexe zorgvraag vast. Met alle gevolgen van dien. Er kan probleemgedrag ontstaan en de kwaliteit van leven staat onder druk. In zo’n situatie kan Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) betrokken worden en meedenken. Dat heet een consultatie. Tijdens een consultatie zoeken deskundigen van CCE samen met de zorgprofessionals, de cliënt en de familie naar nieuw perspectief en naar manieren om uit de vastgelopen situatie te komen. Bij zes consultaties denken nu ook technologisch specialisten van de Innovatie-impuls mee. Als proef, om te kijken of technologie kan helpen om mensen met een complexe zorgvraag een betere kwaliteit van leven te geven.

De mogelijkheden van technologische interventies

Het doel van de samenwerking tussen de Innovatie-impuls en CCE is meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van technologische interventies. In de gehandicaptenzorg in het algemeen én in de CCE-consultaties. De proef loopt tot eind 2021.

Naast de proef met de zes consultaties werken de Innovatie-impuls en CCE ook samen in de themanetwerken. Deze themanetwerken zijn een onderdeel van de Innovatie-impuls. Het CCE biedt inhoudelijke ondersteuning.

Lees meer

Deel deze pagina via:

Soort

Onderzoek

Soort kennis

Onderzoekskennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-impuls