Naar hoofdinhoud Naar footer

Spel De Kracht van eenvoud!

Gepubliceerd op: 09-11-2021

Laatst bijgewerkt op: 23-04-2023

De Kracht van Eenvoud! is een serie beweegideeën voor kinderen én volwassenen met een ernstige meervoudige beperking (EMB), ontwikkeld door Astrid Cornelissen en Moniek Romme van zorgorganisatie Cello. Sinds 2015 is de reeks opgenomen als beweegserie in De Klas Beweegt!

Met het spel De Kracht van eenvoud! kun je als begeleider kinderen en volwassenen uitdagen om zelf in beweging te komen.

Bewegen en bewogen worden is niet vanzelfsprekend voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. In hun dagelijks leven zijn ze vrijwel altijd afhankelijk van anderen om in beweging te komen. De Kracht van Eenvoud! brengt daar verandering in. 

De Kracht van Eenvoud! bestaat uit verschillende sets met beweegactiviteiten. Elke set heeft een eigen thema en bestaat uit minimaal acht beweegideeën en een bijbehorende handleiding. In elke set vind je verwijzingen naar online voorbeeldvideo’s.

Bekijk de kaartensets

Casus

Max beleeft veel plezier met de plastic zak met warme lucht, hij is veel actiever geworden! Ook de elastieken zijn heel leuk om mee te spelen. De mapjes met kaarten waarop de beweegspellen staan uitgelegd heb ik nu bij de begeleiders op het dagcentrum achtergelaten en ook zij zijn geïnspireerd geraakt: bewegen is een vast onderdeel op de dag geworden! Waar vind ik de voorbeeldvideo’s?​

Onderbouwing bruikbaarheid spel

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.


Beoordeling
In 2012 ontving Cello van de VGN de waarderingsprijs uit voor het beste praktijkproduct. Bron: Platform EMG en De kracht van eenvoud!(2015) Cornelissen A. en m. romme (Cello) Uitgeverij Fysio Educatief, Amsterdam.

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier.

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder.

Deel deze pagina via:

Soort

Spel

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Zorgorganisatie Cello

Auteur

Astrid Cornelissen en Moniek Romme