Naar hoofdinhoud Naar footer

Veelgestelde vragen over Wet zorg en dwang bij zorgboerderijen

Gepubliceerd op: 02-10-2020

Om te werken volgens de Wet zorg en dwang is het voor zorgorganisaties nodig om aanpassingen door te voeren. Ook op de zorgboerderij kan de wet van toepassing zijn. Wil een zorgboerderij onvrijwillige zorg aanbieden, dan zullen er veranderingen in de manier van (samen)werken nodig zijn.

Om zorgboerderijen te helpen bij de toepassing en implementatie van de Wet zorg en dwang ontwikkelde Vilans in samenwerking met de Federatie van Landbouw en Zorg dit overzicht met veelgestelde vragen. Hiervoor is gekeken welke vragen er spelen in de praktijk.  

  • Download de FAQ ‘Wet zorg en dwang en zorgboerderijen’ (zie Downloads)

Wat staat er in de FAQ?

Het gaat om inhoudelijke vragen over de Wzd, en over het toepassen daarvan op de zorgboerderij. Omdat zorgboerderijen verschillende doelgroepen begeleiden en er verschillende vormen van begeleiding en zorg zijn, is er ook een stroomdiagram gemaakt, zodat je kunt kijken wanneer de Wzd nu eigenlijk van toepassing is. Je zult zien dat de Wvggz daarin ook benoemd wordt, deze wet geldt namelijk voor mensen met een psychiatrische aandoening.

Meer informatie

Deze FAQ is gemaakt met de kennis en wetgeving van nu en kan in de loop van de tijd onderhevig zijn aan wijzigingen. Let daarom op de datum van het overzicht, deze wordt eens in de zoveel tijd weer geactualiseerd! Staat jouw vraag er niet bij of heb je tips/suggesties? Mail naar wzd@vilans.nl en federatie@landbouwzorg.nl.

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Handreiking

Soort kennis

Onderzoekskennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Vilans, Federatie van Landbouw en Zorg

Programma's / projecten

Wet zorg en dwang (Wzd)