Naar hoofdinhoud

Wat weet jij over de Wet zorg en dwang?

Gepubliceerd op: 27-09-2020

De Wet zorg en dwang is van kracht sinds 1 januari 2020. Het doel van deze nieuwe wet is onvrijwillige zorg bij mensen met onvrijwillige zorg zo veel mogelijk voorkomen. Wat weet jij van de nieuwe wet? Beantwoord de vragen in de Zorgdialoog App en ga erover in gesprek met collega’s in de sector. Kom je er niet uit? Bij elke vraag kun je doorklikken naar uitgebreide informatie op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Individueel of in je team  

Wil jij jouw kennis over de Wet zorg en dwang vergroten? Simpel en snel? Download de Zorgdialoog App. Het werkt heel simpel: je gebruikt de app voor jezelf of met je team. Je antwoord op de vragen deel je in een chat. Zo kun je samen in gesprek. Deel je kennis, als begeleider ben je een onmisbare bron voor waardevolle kennis.   

Download de app   

De app is te downloaden via Google Play en ook in de Appstore van Apple.  

Expert Wet zorg en dwang live op Instagram 

Op woensdag 14 oktober om 11:30 uur tot 12.30 uur beantwoordt het Kennisplein Gehandicaptensector op Instagram live de meest gestelde vragen rondom de Wet zorg en dwang. Aan het woord is Tamara Streng samen met Irme de Bonth, expert op het thema vrijheidsbeperking bij Vilans. Wil jij meer weten over de Wet zorg en dwang? Stel je vraag en schakel 14 oktober om 11:30 uur in via deze link.  

Over de app  

De Zorgdialoog App is overzichtelijk opgebouwd aan de hand van thema’s. Zo kun je simpel en snel jouw kennis over werken in de gehandicaptensector vergroten. ‘Coronavirus en de gehandicaptenzorg’ is, naast ‘omgaan met verward gedrag’, het tweede thema waarmee je in de app aan de slag kunt. De Zorgdialoog App is samen met bezoekers van het Kennisplein getest en verder ontwikkeld. Samen maken we de zorg voor mensen met een beperking nog beter! 

Werk je in het onderwijs? 

Ook in het onderwijs kun je de Zorgdialoog app gebruiken. We hebben een kaartspel ontwikkeld speciaal voor het onderwijs. Met het kaartspel kunnen studenten op een speelse, inspirerende manier van elkaar leren hoe zij denken vragen die in de zorg spelen, aan te pakken.

Download hieronder:

  • De stellingkaarten
  • Het boekje met de spelregels
  • De 'Kennis of Kletspraat' speelkaarten

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Spel

Soort kennis

Type

Technologie en apps

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Wet zorg en dwang